GYIK

Hogyan tároljam a süteményeket?

A krémes süteményeket mindig hűtőben tároljuk és lehetőség szerint lefedve, mert könnyen átveszik az egyéb élelmiszerek illatát. Minden krémes süteményünket tárolási teszt alá vetjük és szobai hőmérsékleten is próbára tesszük. A tapasztalatunk az, hogy még a krémes sütiknek is jót tesz, ha fogyasztás előtt 30 perccel kivesszük a hűtőből, mert így magasabb az íz-élvezeti értéke.
Ami a száraz sütiket illeti, ne tároljuk a hűtőben, mert nincs értelme. A krém nélküli, szaftosabb állagú süteményeknek leginkább a hűtőmentes, hűvösben való tárolás tesz jót, mert így kevésbé száradnak ki.

"Őszintén szólva nálunk a tárolás nem szokott gondot jelenteni, mivel a gyermekeim és mitagadás, én sem tudom beosztani a finom falatokat." - Vass Oszkár - tulajdonos