Anyuka Tésztáskönyve
Alapok nélkül nincsenek újdonságok és valljuk be, aki valamennyire is szeret sütni, főzni, az a legtöbb praktikát anyukájától, nagymamájától tanulta.
Kézről-kézre jártak a receptek, kicsit elvettek belőlük, kicsit hozzátettek, mígnem bekerültek, ha méltóak voltak rá, a Tésztáskönyvbe, Anyuka Tésztáskönyvébe.
Süteményeink egy része Anyukánk Tésztáskönyvéből, rég elfeledett szakácskönyvekből valók vagy éppen mestereink eredeti receptúráját elevenítik meg.
Saját Kreációk
Nos, ha már megvannak a biztos alapok, lehet tovább építkezni.
Talán nem kell számítani olyan meredek dolgokra, mint az illusztráción, de a kísérletezés hozza el az igazi izgalmat. Saját Kreációink egy része a klasszikus sütemények újragondolása, a másik része pedig izgalmas kísérlet vagy nevezzük inkébb kitörésnek a megszokott ízek világából. Példaként említhetném a pöszméte más néven köszméte, de a leismertebb nevén egres rég elfeledett gyümölcsünket. Emlékszem, édesanyám mindíg levest készített belőle, amivel ki tudott kergetni a világból, de nyersen szívesen fogyasztottam.
Sikerül-e megtalálnunk például ennek az elfeledett gyülölcsnek a helyét a süteményeink világában?